Heminredning & design på nätet

Kläder och skor samt elektronik var de första produkterna som slog igenom först och det beror dels på att det är relativt enkelt att frakta dessa produkter från lager till kund.

Idag kan man köpa större saker som sängar och andra tunga heminredningssaker på nätet men det var inte alls självklart från början. Det tog ganska lång tid innan man kunde hitta lösningar som var bra för konsumenter för heminredning.

Fraktpriserna är den svåraste delen att få ner och nu går det faktiskt att få en säng eller en byrå hemskickad utan att det kostar någonting. Webbutiker som säljer tex sängar eller andra liknande produkter bakar in det i priset på något sätt och erbjuder kunderna fri frakt, detta för att man inte ska åka in till IKEA eller något annat möbelvaruhus och köpa en annan säng. Flera företag erbjuder prisvärda lösningar till webbutiker där man levererar till ombud eller direkt hem till kunden. Visst låter det mycket bättre att få sin säng hemskickad än att lasta av och på med släpvagn, alla har kanske inte körkort eller en egen bil heller.

En annan smart sak som konsumenter har upptäckt är att man kan utnyttja fysiska butiker för att sedan handla på en webbutik. Vi vet att den stora nackdelen med att handla på nätet är att man tappar känslan för produkten men många väljer att kombinera webbutikerna med de fysiska men de sistnämna blir ofta förlorarna.

Ska man köpa en säng som säljs på flera ställen och bland annat online så kan man gå till en fysisk butik för att provligga och känna på den. När man är klar går man hem och besöker nätbutiker som säljer en likadan säng, man jämför och beställer hem den för den billigaste pengen. Då provade man den i en vanlig butik men köpte den online till det bästa priset. Det händer även på andra varor ska vi säga och inte enbart på heminredningsprodukter.

Heminredning överlag har blivit en av de populäraste kategorierna efter kläder och hemelektronik.

Se upp för detta

En sak som man ska se upp för och det gäller inte bara design och heminredning det gäller alla produkter som marknadsförs med ett speciellt varumärke. Piratkopiering är stort även bland fysiska varor och har man otur kan man köpa piratkopierade produkter dyrt om man inte har kolla på hur man upptäcker det.

Först och främst är en vara på tok för billig så är det säkert en anledning till det, tex att det är en kopia. Låter det för bra för att vara sant så är det nog det.

Det andra man ska tänka på är vilket land man beställer från. Kina tex är det i särklass största landet som exporterar piratkopierade produkter över hela världen. Läs alltid i leveransvillkoren och försök att se vart varorna skickas från, vilket land. Är leveranstiden 30 dagar så kan man snabbt lista ut att det kommer att skickas från Kina, samt att det är en kopia på den riktiga produkten.